На головну Новини У Павлограді відбувся відкритий турнір з ножового бою (ФОТО, ВІДЕО)

У Павлограді відбувся відкритий турнір з ножового бою (ФОТО, ВІДЕО)

25 травня у Павлограді відбувся відкритий турнір з ножового бою, приурочений до Дня Героїв, який відзначався 23 травня.

Змагання організували учасники павлоградського осередку громадської організації «Центурія».

Близько 100 учасників з Павлограда, Першотравенська, Харкова та Сум зібралися у Травневому парку міста, щоб вшанувати пам’ять загиблих у війні легіонерів «Центурії» та позмагатися у майстерності володіння ножем.

Серед учасників турніру були не лише хлопці, а й дівчата.

«Цей турнір присвячений Дню героїв, який був нещодавно. Сьогодні ми згадуємо усіх загиблих героїв-націоналістів, серед яких і павлоградці: «Німець» Данило Набок, «Каспєр» Олександр Іваненко. Вони завжди у наших серцях», — розповів Олександр, хорунжий павлоградського осередку громадської організації «Центурія».

До речі, ножі, які використовувалися під час змагань, були зроблені з деревини та гуми, оскільки багатьом учасникам турніру немає 18 років і вони не мають права носити холодну зброю.

«Ці змагання проходять з використанням деревяних та гумових ножів. Учасники вдягають на голову спеціальні захисні маски, щоб захистити очі та рот від травм та поранень», — розповів Олександр.

Він зазначив, що цьому виду спорту навчатися нескладно, особливо коли вже є певна боксерська чи кікбоксерська база. Головне у ножовому бою — бути уважним та зосередженим. І не забувати про регулярні тренування.

Вміння володіти ножем — це не лише технічна майстерність, а й важлива навичка для забезпечення власної безпеки, особливо зараз, в умовах війни, вважають у «Центурії».

Усі переможці турніру були нагороджені дипломами та поїдуть на Всеукраїнський турнір, у якому візьмуть участь інші переможці подібних змагань.

Exit mobile version