На головну Відео У Павлограді відзначили День Героїв (ВІДЕО)

У Павлограді відзначили День Героїв (ВІДЕО)

Мами, дружини, бабусі та діти загиблих на російсько-українській війні сьогодні встановили портрети та свічки біля прапорців на Алеї Слави.

«Ініціатори сьогоднішнього заходу — родини загиблих хлопців, сьогодні вони зібралися вшанувати пам’ять усіх героїв, які боролися за незалежність нашої Батьківщини», ― розказав Павлоград.dp.ua Максим Козорог.

«Ми як учасниці ГО «Сильна Українська Мама» зібралися сьогодні, у День героїв, який відзначається ще з 1943 року, зібралися, запалити свічку пам’яті за нашими чоловіками, дітьми, онуками…  І нагадати суспільству, щоб не забували, завдяки кому зараз у нас більш-менш мирне сьогодення», ― каже одна з організаторів заходу, Тетяна Руденко, мати загиблого Дениса Руденко.

Ідея пам’ятної дати, яка б вшановувала борців-героїв, зародилася в національно-визвольному русі під час Другої світової війни. Її запровадила Організація Українських Націоналістів у квітні 1941 року. Згодом День Героїв відзначала українська діаспора. У незалежній Україні День Героїв 23 травня стали відзначати здебільшого після нападу росії у 2014 році.

Exit mobile version