На головну Новини В НСЗУ назвали лікарні Дніпропетровщини, на які найбільше скаржаться пацієнти

В НСЗУ назвали лікарні Дніпропетровщини, на які найбільше скаржаться пацієнти

Дніпропетровська область опинилася на другому місці в Україні за кількістю скарг пацієнтів на медзаклади.

Про це повідомили у Національній службі здоров’я України.

У відомстві зазначили, що найчастіше пацієнти Дніпропетровщини скаржаться на вимагання коштів за надання медичних послуг. Таких скарг НСЗУ отримала 41. На відмову у наданні послуг, передбачених Програмою медичних гарантій, надійшло 36 звернень. Серед іншого, люди також скаржаться на неякісні послуги, або послуги, надані не в повному обсязі. 

«З початку 2024 року пацієнти з Дніпропетровщини подали 94 скарги щодо порушення їхніх прав у 42 лікарнях області. Важливо розуміти, що подача скарги – це можливість зробити свій внесок у вдосконалення медичної системи. Медичні установи, на які часто надходять скарги, перебувають під особливим наглядом НСЗУ. Кожен випадок порушення прав пацієнтів має свої особливості, але важливо, щоб пацієнти не мовчали, коли порушуються їхні права або вимагаються додаткові кошти за медичні послуги, які вже оплачені державою», — розповіла заступниця директора Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ Наталія Шуліка.

Вона зазначила, що найбільше скарг надійшло на адресу трьох медзакладів області: КНП «Міська клінічна лікарня №6» Дніпровської міської ради, КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №4» Криворізької міської ради та КНП «Криворізька міська лікарня №3» Криворізької міської ради.

Exit mobile version