На головну Новини У Павлограді згадували відомих поетів ― Світличну і Люлька (ФОТО)

У Павлограді згадували відомих поетів ― Світличну і Люлька (ФОТО)

20 квітня цього року мало б виповнитися 85 років з Дня народження поетеси Ганни Світличної, а 22 квітня ― письменнику Георгію Люльку. Обидва вони жили та писали в Павлограді, але були відомими на всю країну.

На честь цих дат спільнота «Українське коло» побувала на могилах поетів, а також учасники провели творчий вечір, де читали вірші цих місцевих поетів. На заході були актори драматичного театру ім. Захави, учні ліцею №12, відвідувачі терцентру, павлоградські поети та письменники. Були і переселенці з Донецької та Луганської областей.

Георгій Люлько — відомий павлоградський поет, прозаїк, багато років був головним редактором Павлоградського Письменницького дому «Дивосвіт», дав творче життя десяткам місцевих письменників. А Ганна Світлична ― легендарна поетеса, з дитинства прикута до ліжка тяжкою хворобою, але яка продовжувала писати, публікуватися.

«Я пам’ятаю Ганну Павлівну Світличну. Колись на День пам’яті поета Павла Усенка ми їздили читати вірші, я читала вірші Світличної і отримала диплом лауреатки І ступеню. Прийшла до неї, розповіла. Вона навіть попросила, щоб я прочитала її вірша.  І так я з нею поспілкувалася, вона була хороша, дуже розумна жінка. Так я її запам’ятала», ― розповідає Марія Кравченко, керівниця народного фольклорно-обрядового театру «Вертеп Марії».

Тепер учасники «Українського кола» готуються до травневих свят ― Дня вишиванки, Дня матері, Великодня.

Exit mobile version