На головну Відео Упіймали «на гарячому»: як виявляють браконьєрів на Павлоградщині (ВІДЕО)

Упіймали «на гарячому»: як виявляють браконьєрів на Павлоградщині (ВІДЕО)

Активісти ГО «Об’єднання підводних мисливців та рибалок Дніпропетровщини» (ГО «ОПМРД») разом з представниками Національної поліції провели черговий рейд водоймами Павлоградського району.

Зараз в області триває нерест ― це період розмноження риби. Від того наскільки успішно та вдало він пройде, залежать майбутні запаси водних біоресурсів.

Під час цього рейду виявили чоловіка, який витягував із водойми поблизу Павлограда рибу забороненим знаряддям лову ― рибальською сіткою, яку називають «павук». Ним він встиг витягнути 61 карася.

«Як завжди під час нерестового періоду проводяться рейди. З поліцією затримали людину, яка, ймовірно, займалася незаконним виловом риби забороненим знаряддям лову», ― прокоментував голова ГО «ОПМРД» Павло Шанька.

Чоловіку, який порушував Правила рибальства, може загрожувати штраф та він має компенсувати збитки, завдані державі. Їхній розмір за кожну виловлену рибину значно виріс. Наприклад, за незаконний вилов окуня штраф складає 3162 грн за особину.

На рибалку склали протокол, який відправлять до суду.

«Під час нересту риба збирається у великі зграї, у неї приглушуються інстинкти самозбереження і вона практично не реагує на небезпеку. Цим намагаються скористатися браконьєри, які не проти поласувати ікряною рибою, масово знищуючи таким чином популяції водних біоресурсів», ― зазначають у Дніпропетровському рибоохоронному патрулі.

В Управлінні Держрибагентства у Дніпропетровській області працює телефонна «гаряча лінія»: (096) 400-02-50. На цей номер можна повідомляти про порушення Правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Загалом з 1 по 15 квітня 2024 року інспектори Дніпропетровського рибоохоронного патруля зафіксували 174 порушення і склали 88 протоколів.

«У порушників вилучено 1365 кг водних біоресурсів та заборонених знарядь лову (сітки, раколовки, «драчі»). Накладено штрафів на суму 10 285 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 3,8 млн грн», ― розповів керівник рибоохоронного патруля Василь Волков.

Нерест триватиме до кінця червня.

Exit mobile version