На головну Новини У Мінсоцполітики розповіли про виплати для ВПО

У Мінсоцполітики розповіли про виплати для ВПО

Фото golovbukh

З 1-го березня для певних категорій ВПО продовжили виплату допомоги 2 або 3 тис. грн. Зокрема, першочергово допомога перепризначалась  людям, які не можуть працювати, доглядають дітей, важко хворих, осіб з інвалідністю, не мають доходів або мають низькі доходи (детальніше – за посиланням).

Частині ВПО виплати продовжили автоматично, а ще частина ― мали подати заяви до органів соціального захисту населення або ЦНАП.

За результатами березня 535 тис. ВПО, передусім осіб з інвалідністю 1 і 2 групи, а також пенсіонери, чий розмір пенсії не перевищує 4 прожиткових мінімумів (9 444 грн) отримали продовження виплат допомоги для ВПО автоматично. Ще 196,1 тис. сімей звернулись до управлінь соціального захисту із заявою про продовження виплати. З них протягом березня опрацювали й призначили виплати для 181 тис. людей.

«Решта звернень щодо продовження виплат від ВПО ще знаходяться в опрацюванні в управліннях соціального захисту, і після опрацювання і призначення цих заяв виплати цим отримувачам буде здійснено в квітні одразу за два місяці ― березень і квітень», ― йдеться у повідомленні Мінсоцполітики.

Термін подання заяв на перепризначення ― до 30 квітня. Тобто якщо ви подасте заяву у квітні, виплата буде нарахована, включаючи березень.

У Мінсоцполітики закликають людей працевлаштовуватися.

«Ставши на облік до центру зайнятості, людина не просто отримує доступ до бази наявних вакансій. Вона отримує можливість підвищення кваліфікації, професійного навчання чи перенавчання, участі у суспільно-корисних оплачуваних  роботах. Також держава протягом трьох місяців виплачує допомогу по безробіттю у розмірі 2,5 тис. грн», ― йдеться у повідомленні.

Exit mobile version